Celer očistíme a nastrouháme najemno, mrkev také. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut. Mezitím připravíme světlou zápražku z másla a mouky. Když je zelenina měkká, zahustíme a dochutíme vegetou, případně i tekutým polévkovým kořením. Nakonec přidáme zelené bylinky.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha