
3
Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, přidáme majonézu a drobně… více o Mrkvový salát s jablky
Brokolici rozebranou na růžičky i s posekanými košťály dáme krátce vařit v páře (stačí pár minut). Mezitím nakrájíme… více o Brokolicový salát s nivou
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle do růžova, přidáme nadrobno nakrájený salám a taky osmahneme. Potom… více o Těstovinový salát s nivou
Známe to asi všichni. Občas se prostě stane, že zůstane ležet v sáčku zabalených pár kousků… Celý článek
Jahody jsou skvělé, ale také velmi křehké a poměrně drahé. Takže když je někde mají za dobrou… Celý článek
Léto voní po čerstvých jahodách, slunci a radostném dětském smíchu. A přesně tak to vypadá na… Celý článek
Původně byla architektkou, ale pak ji naprosto uchvátil svět cukrařiny. Seznamte se s Dinarou… Celý článek
Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 lžičky kyseliny citronové a necháme 24 hodin stát. Pak necháme překapat,… více o Ovocná šťáva za studena
Z masa nakrájíme plátky, nejraději 2 ks na porci, lépe se nám pak pracuje. Maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme… více o Zámecké kuřecí řízky
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle do hlubší mísy, přidáme mouku, sůl a opatrně protřeseme tak, aby brambory byly… více o Bramborový třesanec
Příprava drštek: Pokud použijeme předvařené dršťky, pouze je propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky… více o Dršťková staročeská polévka
Jeden kus listového těsta rozválíme potřeme kečupem dáme salám, olivy, sýr (co zrovna máme) Roládu zabalíme a dáme do… více o Šneci – co lednice dá
Na pánvi (wok) necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuly, přidáme na kostky nakrájená kučecí masa a zprudka… více o Pseudo-čína
Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu a ještě prošleháme. Pak vmícháme mouku s kypřidlem a kakaem,… více o Kakaový koláč ze sojových suků s polevou
Banány rozkrojíme vodorovně na půlku a rozdělíme je ještě na půlku. Na banán nastríkáme šlehačku, polijeme likérem a… více o Banán s likérem
Nejprve podusíme rajčata, která pak propasírujeme přes cedník. Na trošce oleje necháme zpěnit nakrájenou cibuli, ke… více o Lečo podle Jiřího
1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. 2. Mrkev vyskládejte na plech, posypte kmínem,… více o Mrkvovo-zázvorová polévka
Do vývaru z masa dáme vařit nadrobno nakrájené brambory. Na jednu porci asi jedna veliká. Když jsou brambory měkké,… více o Flamendří česnečka
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle… více o Jablečný křen