V salátové míse rozšleháme jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme na malé kousky rozdrobený sýr. Jablka omyjeme, osušíme, vykrojíme jaderník, nakrájíme je na jemné plátky (nemusíme je loupat) a přidáme do jogurtové zálivky. Očistíme a důkladně omyjeme celer, nastrouháme jej na jemném struhadle a hned přidáme k přísadám v míse. Promícháme a zdobíme nahrubo nakrájenými jádry vlašských ořechů a nasekanou petrželkou či pažitkou.
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami