V salátové míse rozšleháme jogurt s citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme na malé kousky rozdrobený sýr. Jablka omyjeme, osušíme, vykrojíme jaderník, nakrájíme je na jemné plátky (nemusíme je loupat) a přidáme do jogurtové zálivky. Očistíme a důkladně omyjeme celer, nastrouháme jej na jemném struhadle a hned přidáme k přísadám v míse. Promícháme a zdobíme nahrubo nakrájenými jádry vlašských ořechů a nasekanou petrželkou či pažitkou.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami