Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky). Dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibulku, cottage sýr, zakysanou smetanu, hořčici, osolíme a opepříme, promícháme a necháme proležet. Podáváme s pečivem a nebo jako přílohu všude tam, kde se hodí bramborový salát.
Pro obměnu do salátu můžeme přimíchat dvě natvrdo vařená vajíčka nebo sto gramů pokrájené šunky nebo vychladlý a pokrájený kuřecí steak.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem