Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky). Dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibulku, cottage sýr, zakysanou smetanu, hořčici, osolíme a opepříme, promícháme a necháme proležet. Podáváme s pečivem a nebo jako přílohu všude tam, kde se hodí bramborový salát.
Pro obměnu do salátu můžeme přimíchat dvě natvrdo vařená vajíčka nebo sto gramů pokrájené šunky nebo vychladlý a pokrájený kuřecí steak.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Filety mírně rozmražené rozdělíme na 4 porce, nasolíme, pokapeme citr. šťávou a necháme chvíli odležet. Zatím nakrájíme…
více o Pangas se žampiony a pórkem
Z mouky, soli, oleje a tří vajec vypracujeme hladké těsto a necháme je 30 minut odležet. Namočíme housku. Maso smísíme…
více o Vývar s masovými taštičkami
Všechno sypké v robotu nejdříve pomalu promíchám, pak přidám pokrájené rozměklé máslo a ostatní suroviny. Zapnu hnětení…
více o Perníčky – rovnou k jídlu