Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka, nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a pokrájíme na kostičky (hranolky). Dáme do mísy, přidáme jemně pokrájenou cibulku, cottage sýr, zakysanou smetanu, hořčici, osolíme a opepříme, promícháme a necháme proležet. Podáváme s pečivem a nebo jako přílohu všude tam, kde se hodí bramborový salát.
Pro obměnu do salátu můžeme přimíchat dvě natvrdo vařená vajíčka nebo sto gramů pokrájené šunky nebo vychladlý a pokrájený kuřecí steak.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami