Ve woku si rozhrejeme olej, na platky nakrajeny cesnek, kratce orestujeme a pridame kureci srdicka rozkrajene na poloviny a radne proplachnute.
Pridame trochu oregana a dve kavove lzicky kari. mezitim si na druhe panvi pripravime celer - nakrajeny na platky asi tri opeprime a osolime z obou stran - restujeme na oleji. az je hotovy polozime na talir a na nej dame hotove kureci srdicka.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové