Celozrnné sušenky Utřete máslo či tuk s třtinovým cukrem a přidejte vejce. Nakonec vmíchejte mouku, vločky, spařené rozinky, prášek do… více o Celozrnné sušenky
Nejlepší kakaovo-oříškové pracny Do velké mísy prosijeme 250 g hladké mouky, přidáme 250 g cukru, 250 g másla, 250 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce,… více o Nejlepší kakaovo-oříškové pracny
Celozrnné taštičky se špenátem Mouku, vejce a podle potřeby vodu vypracujte do vláčného těsta. Nebýt náplně, měli byste teď půl hodinky pohov, ale… více o Celozrnné taštičky se špenátem
Waldorf, Coleslaw a Caesar: Slavné saláty s příběhem, které jsou… Doplňte po zimě potřebné vitaminy a vyzkoušejte jednoduché recepty na saláty, které skvěle… Celý článek
Velikonoční sušenky a perníčky: 50 nejkrásnějších zdobení v… Chystáte se letos péct velikonoční sušenky nebo perníčky? Inspiraci můžete načerpat v galerii… Celý článek
3 sladké recepty, které potřebujete na Velikonoce: Návod, jak… To nejlepší, co si mohli dopřát, připravovali naši předkové pro největší křesťanské svátky –… Celý článek
Jak vyfouknout vejce jednou dírkou? Naučte se skvělý trik! Velikonoce se blíží a s nimi nejenom lahodné recepty, ale i příprava dekorací v podobě… Celý článek
Tvarohové preclíčky Všechny přísady smícháme v husté těsto, z kterého vyvalíme tyčinky, ty zatočíme a konce přitiskneme. Pečeme na suchém… více o Tvarohové preclíčky
Tvarohové šátečky nasladko i… Zaděláme těsto smícháním tvarohu, mouky, tuku. Rozválíme na plát cca 3-5 mm silný. Vykrojíme čtverečky cca 6x6 cm. … více o Tvarohové šátečky nasladko i naslano
Nugátová kolečka Prohněteme mouku, cukr, vanilkový cukr, vejce a máslo a vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do folie a necháme tak hodinu… více o Nugátová kolečka
Nudle s rajčaty – staročeské… Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale… více o Nudle s rajčaty – staročeské krajové jídlo
Francouzský zeleninový nákyp cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka,cuketyomyjeme,zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka,rajčata omyjeme a… více o Francouzský zeleninový nákyp
Dunajské vlny s třešněmi Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny… více o Dunajské vlny s třešněmi
Cibulové hovězí Do vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme vrstvu pokrájené cibule - 600 g. Na cibuli položíme silnější plátky masa … více o Cibulové hovězí
Cuketa s taveným sýrem Cuketu oloupat, nakrájet na kolečka cca 0,5cm a zbavit semen (pokud máte mladou, neni nutné ani loupat a semínka ještě… více o Cuketa s taveným sýrem
Vepřová roláda s nádivkou Příprava nádivky - v míse smícháme: - rohlíky na malé kostky - vlažné mléko - nadrobno nakrájený salám Gothaj -… více o Vepřová roláda s nádivkou
Čína z vepřového masa Maso, papriky, porek, cibuli nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, posypeme sl.paprikou, přidáme worsch.,sojovou… více o Čína z vepřového masa
Základní kynuté těsto Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžice mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
Opilé krkovičky Ze všeho nejdříve rozklepeme plátky krkovičky na slabší plátky a zamotáme je do ruličky (každou zvlášť). Do vyšší… více o Opilé krkovičky