Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 200
      g pórek pouze bílou část
    • olivový olej
    • 8
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      hrst bazalka
    • 120
      g anglická slanina
    • 16
      ks žampiony
    • sýr Grana Padano
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 2
      kelímek sýr cottage
    • 400
      g celozrnné těstoviny

Postup přípravy receptu

  • Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme je „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později na pánvi s omáčkou.
  • Omáčka
  • Slaninu a bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky a oloupané stroužky česneku na plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a všechny suroviny orestujeme. Začneme slaninou, poté přidáme žampiony, pórek a nakonec česnek. Lehce osolíme a opepříme. Takto připravený základ podlijeme bílým vínem a necháme krátce provařit.
  • Příprava 2 porcí
  • Aby se špagety s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených špaget. Promícháme a přidáme kelímek sýra cottage. Necháme provařit a přidáme hrst nahrubo nasekané čerstvé bazalky a asi 60 g nastrouhaného sýra Grana Padano. Promícháme a necháme špagety dovařit doměkka. Špagety by měly být šťavnaté, neměly by však v omáčce plavat.
  • Servírování
  • Na talíř přendáme připravenou porci špaget s omáčkou. Posypeme trochou nastrouhaného sýra Grana Padano, pokapeme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Zařazení: Přílohy Těstoviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: