Celozrnné špagety se sýrem cottage, pórkem a žampiony
3.5
hodnoceno: 2
Příprava:30 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
sůl
200
g
pórek
pouze bílou část
olivový olej
8
stroužek
česnek
pepř mletý
2
hrst
bazalka
120
g
anglická slanina
16
ks
žampiony
sýr
Grana Padano
100
ml
bílé víno - suché
2
kelímek
sýr cottage
400
g
celozrnné těstoviny
Postup přípravy receptu
Špagety vaříme 7–8 minut v osolené vroucí vodě a scedíme přes sítko. Vaříme je „al dente“, tzn. ne úplně doměkka, protože je dokončíme později na pánvi s omáčkou.
Omáčka
Slaninu a bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky a oloupané stroužky česneku na plátky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a všechny suroviny orestujeme. Začneme slaninou, poté přidáme žampiony, pórek a nakonec česnek. Lehce osolíme a opepříme. Takto připravený základ podlijeme bílým vínem a necháme krátce provařit.
Příprava 2 porcí
Aby se špagety s omáčkou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Na rozehřátou pánev přendáme polovinu omáčky a uvařených špaget. Promícháme a přidáme kelímek sýra cottage. Necháme provařit a přidáme hrst nahrubo nasekané čerstvé bazalky a asi 60 g nastrouhaného sýra Grana Padano. Promícháme a necháme špagety dovařit doměkka. Špagety by měly být šťavnaté, neměly by však v omáčce plavat.
Servírování
Na talíř přendáme připravenou porci špaget s omáčkou. Posypeme trochou nastrouhaného sýra Grana Padano, pokapeme olivovým olejem, opepříme a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečicím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme na hodně drobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky…
více o Mexické fazole se zeleninou
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu