Utřete máslo či tuk s třtinovým cukrem a přidejte vejce. Nakonec vmíchejte mouku, vločky, spařené rozinky, prášek do pečiva a skořici. Vypracujte těsto, tvořte placičky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C a pečte dozlatova přibližně 20–25 minut.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát