Mouku, vejce a podle potřeby vodu vypracujte do vláčného těsta. Nebýt náplně, měli byste teď půl hodinky pohov, ale bohužel... :-) Na pánvi poduste na oleji osolený špenát s vylisovaným čenekem a nechte vychladnout. Mezitím rozválejte těsto na co nejtenčí plátek, (ale zase ne tak, aby se trhalo, protože by vám při vaření vytekla náplň) a začněte z něj vykrajovat čtverce asi 6 krát 6 cm. Do každého dejte špenátovou náplň a pokuste se zavřít (je to docela pracné). Připravené taštičky dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte, dokud nevyplavou na hladinu – něco kolem 3 minut. A pak už na ně jen rozpusťte máslo, nastrouhejte sýr a dobrou chuť.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky