Mouku, vejce a podle potřeby vodu vypracujte do vláčného těsta. Nebýt náplně, měli byste teď půl hodinky pohov, ale bohužel... :-) Na pánvi poduste na oleji osolený špenát s vylisovaným čenekem a nechte vychladnout. Mezitím rozválejte těsto na co nejtenčí plátek, (ale zase ne tak, aby se trhalo, protože by vám při vaření vytekla náplň) a začněte z něj vykrajovat čtverce asi 6 krát 6 cm. Do každého dejte špenátovou náplň a pokuste se zavřít (je to docela pracné). Připravené taštičky dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte, dokud nevyplavou na hladinu – něco kolem 3 minut. A pak už na ně jen rozpusťte máslo, nastrouhejte sýr a dobrou chuť.
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou