Prsa prokrojíme (nedokrojíme), aby nám vznikl větší plátek a každý potřeme směsí bazalky, oříšků, soli a pepře. Plátky srolujeme a zabalíme pevně do alobalu, aby se nerozbalily. Vaříme je na páře pod pokličkou, mělo by stačit 20 minut.
Citronovou šťávu, olej, olivy, kapary a rajčata prohřejeme (nevaříme) a přimícháme k hotovým těstovinám.
Hotové rolády rozbalíme, pokrájíme na plátky, položíme na těstoviny a podáváme.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek