Tuk s cukrem šleháme ve šlehači. Když je tuk pěkně našlehaný, přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao – opatrně nasypeme a pomalu šlehač pouštíme (raději přikryjeme nádobu, aby kakao nelítalo ven). Smícháme mouku s práškem do pečiva a potom ji postupně zamícháme do našlehaného krému (ten vyděláme do mísy a potom opatrně zamícháme mouku) střídavě s mlékem. Těsto dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech – musí být větší s vyšším okrajem. Pečeme asi na 160 °C a nesmíme prvních 10–15 minut troubu otevírat, rádo se to sráží. Pečeme asi 25 minut, zkoušíme špejlí.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta