Tuk s cukrem šleháme ve šlehači. Když je tuk pěkně našlehaný, přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao – opatrně nasypeme a pomalu šlehač pouštíme (raději přikryjeme nádobu, aby kakao nelítalo ven). Smícháme mouku s práškem do pečiva a potom ji postupně zamícháme do našlehaného krému (ten vyděláme do mísy a potom opatrně zamícháme mouku) střídavě s mlékem. Těsto dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech – musí být větší s vyšším okrajem. Pečeme asi na 160 °C a nesmíme prvních 10–15 minut troubu otevírat, rádo se to sráží. Pečeme asi 25 minut, zkoušíme špejlí.
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta