Černá buchta jednička

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 400
      g moučkový cukr
    • 250
      g tuk
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • hera
    • 80
      g kakao

Postup přípravy receptu

  • Tuk s cukrem šleháme ve šlehači. Když je tuk pěkně našlehaný, přidáváme postupně celá vejce. Znovu dobře našleháme a nakonec zašleháme všechno kakao – opatrně nasypeme a pomalu šlehač pouštíme (raději přikryjeme nádobu, aby kakao nelítalo ven). Smícháme mouku s práškem do pečiva a potom ji postupně zamícháme do našlehaného krému (ten vyděláme do mísy a potom opatrně zamícháme mouku) střídavě s mlékem. Těsto dobře promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech – musí být větší s vyšším okrajem. Pečeme asi na 160 °C a nesmíme prvních 10–15 minut troubu otevírat, rádo se to sráží. Pečeme asi 25 minut, zkoušíme špejlí.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme