Všechno smícháme rukou dohromady, propracujeme a utvoříme kuličky. Do každé uděláme dolík. Pečeme zvolna v troubě při cca 150 °C po dobu asi 20 minut. Po upečení a vychladnutí plníme dolíky v koláčcích pikantní marmeládou.
Těsto při práci nedrží příliš pohromadě (proto nepracovat s chlazeným těstem), ale práce s tvorbou kuliček je odměněna cukrovím, které lze takřka hned po naplnění konzumovat – na jazyku se jen rozplývá. Já peču společně s kouskem světlého lineckého těsta dozlatova.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany