Kapr na cerno Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10… více o Kapr na cerno
Pařížské kostky černobílé Krém je nutno udělat den předem. Jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1… více o Pařížské kostky černobílé
Buřty na černém pivu Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou… více o Buřty na černém pivu
Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné… Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé… Celý článek
Jak zpomalit šedivění vlasů? Toto je 5 potravin, které vám s tím… I když je šedivění vlasů přirozený proces, který čeká každého z nás, když se objeví první šedý… Celý článek
Nejlepší chřestové polévky: Recepty ze zeleného i bílého chřestu Čerstvý chřest je opravdová lahůdka a polévky z něj patří k těm nejlepším. Téhle jarní… Celý článek
Nezbavujte se ředkvičkových listů. Skvěle se hodí do salátů nebo… Ředkvička je nenáročná na pěstování a daří se jí téměř všude. Proto bývá oblíbenou zeleninou… Celý článek
Fofrový mls k telce Hranolky dáme na plech a dáme do trouby péct. Až trochu ztmavnou a nejsou už měkké, ale křupavé, posypeme kořením,… více o Fofrový mls k telce
Piškotové řezy s pudinkem Celá vejce ušleháme s cukrem a přimícháme pudinkový prášek s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a… více o Piškotové řezy s pudinkem
Marcipán ze sušeného mléka Sypké přísady prosejeme, smícháme a přidáme rozehřátý tuk s medem a rumem. Během zpracování přiléváme podle potřeby… více o Marcipán ze sušeného mléka
Kuřecí kuskus Kus kus si uvaříme podle návodu. Kuřecí nebo krútí maso nakrájíme na co nejmenší kostičky nebo nudličky,osolime … více o Kuřecí kuskus
Jahodový tiramisu pohár Ušleháme mascarpone se zakysanou smetanou, cukrem, přidáme 1/2kg rozmixovaných jahod, nakonec vmícháme ušlehanou… více o Jahodový tiramisu pohár
Domácí vaječný likér žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí.pak směs zshladíme,přídáme kondenzovaná mléka a vanilkový cukr… více o Domácí vaječný likér
Hrníčkové knedlíky Nakrájíme housky, opražíme na másle, zalijeme mlékem a přidáme mouku a žloutky, ochutíme a vmícháme tuhý sníh z bílků.… více o Hrníčkové knedlíky
Těsto na štrúdl Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1h v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrůdlu. více o Těsto na štrúdl
Dýňová polévka V hrnci zpěníme na lžíci másla a lžíci oleje cibuli, mrkev a česnek, přidáme dýni a ještě krátce opékáme. Zalijeme… více o Dýňová polévka
Polévka z rybího filé Do hrnce dáme dva litry vody, přidáme oloupané nakrájené brambory a jednu cibuli, osolíme a necháme vařit. Na pánvi na… více o Polévka z rybího filé
Staročeské zelníky s bramborami Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho… více o Staročeské zelníky s bramborami
Oříškový pumprnikl Máslo utřeme s cukrem a skořicí, přidáme vejce a po chvíli zamícháme prášek do pečiva a mouku. Nakonec zpracujeme mleté… více o Oříškový pumprnikl