Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný a strouhankou nebo hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Příp. plech vyložíme papírem na pečení a nevymašťujeme. Povrch uhladíme a pečeme asi 30 minut.
Upečený a ještě vlažný moučník potřeme džemem, do kterého jsme přidali několik lžic rumu a po krátkém zaschnutí polijeme čokoládovou polevou. Použijeme polevu hotovou v sáčku (koupenou v supermarketu) nebo doma vyrobíme z čokolády na vaření nebo z kakaa, jak je kdo zvyklý. Na polevu ještě před zaschnutím poklademe kousky kompotovaného ananasu, který jsme před tím nechali okapat.
Po zaschnutí čokolády krájíme řezy, které zdobíme ušlehanou šlehačkou – nejlépe neslazenou a můžeme posypat trochou strouhané čokolády.
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč