Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný a strouhankou nebo hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Příp. plech vyložíme papírem na pečení a nevymašťujeme. Povrch uhladíme a pečeme asi 30 minut.
Upečený a ještě vlažný moučník potřeme džemem, do kterého jsme přidali několik lžic rumu a po krátkém zaschnutí polijeme čokoládovou polevou. Použijeme polevu hotovou v sáčku (koupenou v supermarketu) nebo doma vyrobíme z čokolády na vaření nebo z kakaa, jak je kdo zvyklý. Na polevu ještě před zaschnutím poklademe kousky kompotovaného ananasu, který jsme před tím nechali okapat.
Po zaschnutí čokolády krájíme řezy, které zdobíme ušlehanou šlehačkou – nejlépe neslazenou a můžeme posypat trochou strouhané čokolády.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Do hrnce vlijeme 1,5l vody, vsypeme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, okořeníme kmínem, majoránkou, zázvorem a…
více o Česneková polévka oukrop
Uvaříte těstoviny, propláchnete studenou vodou a necháte okapat. V salátové míse je promíchejte se 2 lžícemi oleje.…
více o Těstovinový salát se šunkou