Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný a strouhankou nebo hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Příp. plech vyložíme papírem na pečení a nevymašťujeme. Povrch uhladíme a pečeme asi 30 minut.
Upečený a ještě vlažný moučník potřeme džemem, do kterého jsme přidali několik lžic rumu a po krátkém zaschnutí polijeme čokoládovou polevou. Použijeme polevu hotovou v sáčku (koupenou v supermarketu) nebo doma vyrobíme z čokolády na vaření nebo z kakaa, jak je kdo zvyklý. Na polevu ještě před zaschnutím poklademe kousky kompotovaného ananasu, který jsme před tím nechali okapat.
Po zaschnutí čokolády krájíme řezy, které zdobíme ušlehanou šlehačkou – nejlépe neslazenou a můžeme posypat trochou strouhané čokolády.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky