Omyté a osušené maso nakrájejte na kousky a promíchejte se solamylem. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a opečte dorůžova. Potom osolte, okořeňte a přidejte rajčata i s nálevem. Promíchejte a pod pokličkou asi 10 minut poduste (do změknutí masa), podle potřeby podlijte vodou. K měkkému masu přidejte propláchnuté a okapané fazole, zamíchejte a nechte přejít varem. Podávejte s rýží nebo těstovinami.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Uvaříme kolínka, scedíme, dáme do větší mísy. Uzené maso pokrájíme na kostičky, nivu nastrouháme, zelí necháme okapat,…
více o Kolínka se zelím a nivou