Omyté a osušené maso nakrájejte na kousky a promíchejte se solamylem. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a opečte dorůžova. Potom osolte, okořeňte a přidejte rajčata i s nálevem. Promíchejte a pod pokličkou asi 10 minut poduste (do změknutí masa), podle potřeby podlijte vodou. K měkkému masu přidejte propláchnuté a okapané fazole, zamíchejte a nechte přejít varem. Podávejte s rýží nebo těstovinami.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort