Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky a orestujeme. Vlijeme rajčatový protlak, zasmažíme a rozředíme vodou (1–2 dcl dle kvality protlaku). Osolíme, opepříme, vaříme 10 minut. Nakonec ochutíme oreganem, přisladíme a přidáme citronovou šťávu dle chuti. Omáčkou přelijeme dopředu uvařené těstoviny a posypeme strouhaným sýrem.
Rajčatové protlaky bohužel nejsou moc kvalitní, proto je třeba hodně solit a dochutit cukrem a citronem.
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky