Červená omáčka na špagety z českých surovin

4.4

hodnoceno: 5
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 100
      g anglická slanina
    • 500
      g těstoviny špagety, linguine
    • oregáno
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • sýr
    • 2
      lžíce olej
    • cukr
    • 200
      g rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky a orestujeme. Vlijeme rajčatový protlak, zasmažíme a rozředíme vodou (1–⁠2 dcl dle kvality protlaku). Osolíme, opepříme, vaříme 10 minut. Nakonec ochutíme oreganem, přisladíme a přidáme citronovou šťávu dle chuti. Omáčkou přelijeme dopředu uvařené těstoviny a posypeme strouhaným sýrem.
  • Rajčatové protlaky bohužel nejsou moc kvalitní, proto je třeba hodně solit a dochutit cukrem a citronem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: