Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky a orestujeme. Vlijeme rajčatový protlak, zasmažíme a rozředíme vodou (1–2 dcl dle kvality protlaku). Osolíme, opepříme, vaříme 10 minut. Nakonec ochutíme oreganem, přisladíme a přidáme citronovou šťávu dle chuti. Omáčkou přelijeme dopředu uvařené těstoviny a posypeme strouhaným sýrem.
Rajčatové protlaky bohužel nejsou moc kvalitní, proto je třeba hodně solit a dochutit cukrem a citronem.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka