Na oleji, nejlépe olivovém, zesklovatíme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky a orestujeme. Vlijeme rajčatový protlak, zasmažíme a rozředíme vodou (1–2 dcl dle kvality protlaku). Osolíme, opepříme, vaříme 10 minut. Nakonec ochutíme oreganem, přisladíme a přidáme citronovou šťávu dle chuti. Omáčkou přelijeme dopředu uvařené těstoviny a posypeme strouhaným sýrem.
Rajčatové protlaky bohužel nejsou moc kvalitní, proto je třeba hodně solit a dochutit cukrem a citronem.
Všechny přísady smícháme v míse. Nakonec vmícháme kypřící prášek. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy…
více o Bábovka s kysanou smetanou
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort