Do rozehřáté trouby na plech (vysoký stupeň) dáme celé papriky a pečeme, dokud nezačnou černat. Párkrát otočíme. Necháme trochu vychladnout, oddělíme semínka a stáhneme vrchní kůži.
Do misky dáme protlačený česnek, olivový olej, trochu vody a bazalku. Na půlky nebo plátky přidáme nakrájenou papriku, osolíme, opepříme podle chuti.
Jestli máte rádi italskou kuchyni, budete milovat tento rychlý a jednoduchý recept. Já dělám vždy trochu více a potom přidávám do salátu, nudlí anebo k masu.
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou