Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30–40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slijeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
Mezitím osmahneme na oleji cibuli, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilijeme kečup a dochutíme česnekem.
Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou