Červené fazole s bazalkou

3.06

hodnoceno: 16
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • olivový olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • kečup - jemný
    • bazalka
    • 2
      hrnek fazole

Postup přípravy receptu

  • Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30–40 minut. Cca 15 minut před dovařením přidáme sůl a lžičku sušené bazalky. Fazole slijeme, necháme okapat, neproplachujeme je již vodou.
  • Mezitím osmahneme na oleji cibuli, přidáme okapané fazole, osolíme, opeříme, dáme ještě lžičku bazalky a 10 minut dusíme. Nakonec přilijeme kečup a dochutíme česnekem.
  • Přílohou může být rýže, brambory, těstoviny nebo chléb.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: