Červené fazole s bazalkou Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do… více o Červené fazole s bazalkou
Tofu s rýží Tofu nakrájíme na kostky, dáme do misky marinovat do sójové omáčky. Mrkev nakrájíme na 0,5 cm kostky, cibulku nadrobno.… více o Tofu s rýží
Čočka s rýží Čočku na 1 hodinu namočíme do vody, pak ji 15 minut vaříme, přidáme k ní rýži a zase 20 minut vaříme (doměkka). Na… více o Čočka s rýží
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční cukroví: Inspirujte se tipy, jak ho… Krásně nazdobené cukroví nemusíte dělat jen na Vánoce. Pokud máte rádi kreativní tvoření,… Celý článek
Od pondělí do pátku: Syté večeře do 30 minut na stole. A zbyde i… Neztrácejte zbytečně čas v kuchyni! Máme pro vás pět rychlých večeří na všední dny, které… Celý článek
Domácí pesto 8x jinak: Z medvědího česneku, bazalky a dalších… Uvařit kvalitní těstoviny a smíchat je s pestem trvá jen chvilku, přitom jde o skvělé jídlo.… Celý článek
Žluté koláčky Zpracujeme těsto na vále, vyválíme a vykrajujeme kolečka. Syrová kolečka potřeme polevou a zvolna upečeme. Vychladlá… více o Žluté koláčky
Tortilly s kuřecím masem a sýrem Nakrájíme kuřecí maso na kostičky nebo plátky, nakořeníme grilovacím kořením a osmažíme na cibulce a troše oleje.… více o Tortilly s kuřecím masem a sýrem
Pečené brambory se špenatovými… Brambory propíchneme skrz, dáme péct do trouby na 200 stupňů, asi tak na hodinu. Pozor musí byt omyté a ve slupce. … více o Pečené brambory se špenatovými listy a volským okem
Koleno z papiňáku a remosky Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme… více o Koleno z papiňáku a remosky
Dobrota z listového těsta III. Listové těsto rozválíme a pokrájíme na obdélníčky, dáme na plech, propícháme těsto na několika místech vidličkou a… více o Dobrota z listového těsta III.
Jahodovo-vanilkové řezy Z bílků vyšleháme sníh a přidáváme cukr, vyšleháme a přidáme mouku, promícháme metličkou. Dáme na namazaný a vysypaný… více o Jahodovo-vanilkové řezy
České buchty s povidly a tvarohem Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou… více o České buchty s povidly a tvarohem
Chléb bez hnětení Osát, smíchat, vymísit (minutka stačí) a nechat kynout v chladu (lednici) 8 – 12hodin při pokojové teplotě 4 - 6… více o Chléb bez hnětení
Barevný zelný salát Zelí proplachneme studenou vodou .Necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.Papriku a okurky nakrajíme na… více o Barevný zelný salát
Vajíčková pomazánka Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry a osolíme, opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Cuketový koláč s čokoládovou… nastrouhat cuketu, osolit, nechat vypotit, pak slít vodu Našlehat vejce s cukrem a olejem, přidat moku s 1,5… více o Cuketový koláč s čokoládovou polevou
Marináda s čerstvými bylinkami a… Vše smíchejte v míse s olejem. Bylinky nemusíte trhat ani krájet, stačí je tam ponořit celé. Maso v marinádě nechte… více o Marináda s čerstvými bylinkami a medem