Červené fazole s rýží

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      ks mrkev středně velká
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička tymián
    • 100
      g anglická slanina s kůží
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 0,5
      kg fazole
    • 0,3
      hrnek řapíkatý celer nasekaný
    • 1
      ks zelená paprika střední
    • 200
      g klobása - uzená
    • vařená rýže
    • 0,3
      lžička nové koření mleté

Postup přípravy receptu

  • Fazole namočte přes noc v dostatečném množství vody.
  • Ráno vodu slijte a nahraďte 5 hrnky čerstvé. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a přidejte:
  • - kůži ze slaniny a libovou slaninu nakrájenou na kostičky,
  • - cibuli najemno nakrájenou,
  • - mrkev nahrubo nastrouhanou,
  • - zelenou papriku nakrájenou najemno,
  • - nasekaný řapíkatý celer,
  • - rozmačkaný česnek,
  • - bobkový list,
  • - a ostatní koření.
  • Vše promíchejte a vařte do změknutí fazolí.
  • O stěnu hrnce rozmačkejte část fazolí, vytáhněte kůži ze slaniny.
  • Přidejte měkkou klobásu nakrájenou na větší kousky a zvolna povařte 30 minut.
  • Obsahem hrnce přelijte uvařenou rýži.
Zařazení: Luštěniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.