Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky osmahnout na pánvi a podlejte částí vína. Přidejte sůl a bylinky a žampiony. Víno se bude poměrně rychle odpařovat, tak postupně přilévejte, dokud cibulka nezměkne. Nenechte ale odpařit všechno víno, abyste to měli šťavnatější.
Mezitím si nakrájejte kuřecí prso na tenčí plátky, osolte a osmahněte na přírodno. Kuře pak můžete natrhat, nebo ho nechat v celku.
Podávejte s opečenou bagetou, nebo jako náplň do tortilly/libanonského chleba.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku