Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky osmahnout na pánvi a podlejte částí vína. Přidejte sůl a bylinky a žampiony. Víno se bude poměrně rychle odpařovat, tak postupně přilévejte, dokud cibulka nezměkne. Nenechte ale odpařit všechno víno, abyste to měli šťavnatější.
Mezitím si nakrájejte kuřecí prso na tenčí plátky, osolte a osmahněte na přírodno. Kuře pak můžete natrhat, nebo ho nechat v celku.
Podávejte s opečenou bagetou, nebo jako náplň do tortilly/libanonského chleba.
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek