Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky osmahnout na pánvi a podlejte částí vína. Přidejte sůl a bylinky a žampiony. Víno se bude poměrně rychle odpařovat, tak postupně přilévejte, dokud cibulka nezměkne. Nenechte ale odpařit všechno víno, abyste to měli šťavnatější.
Mezitím si nakrájejte kuřecí prso na tenčí plátky, osolte a osmahněte na přírodno. Kuře pak můžete natrhat, nebo ho nechat v celku.
Podávejte s opečenou bagetou, nebo jako náplň do tortilly/libanonského chleba.
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě