Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky osmahnout na pánvi a podlejte částí vína. Přidejte sůl a bylinky a žampiony. Víno se bude poměrně rychle odpařovat, tak postupně přilévejte, dokud cibulka nezměkne. Nenechte ale odpařit všechno víno, abyste to měli šťavnatější.
Mezitím si nakrájejte kuřecí prso na tenčí plátky, osolte a osmahněte na přírodno. Kuře pak můžete natrhat, nebo ho nechat v celku.
Podávejte s opečenou bagetou, nebo jako náplň do tortilly/libanonského chleba.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek