lžíce
cukr krupice
pokud jsou sladká jablka, tak méně
Postup přípravy receptu
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr do světle hnědé medové konzistence. Na karamel dáme nakrájenou cibuli, přidáme kachní sádlo, začneme míchat a cibuli necháme zesklovatět.
Přidáme zelí a dobře promícháme. Chvíli restujeme, zastříkneme červeným vínem a necháme odpařit.
Vložíme jablka, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Dobře promícháme. Přikryjeme poklicí, ztlumíme plamen a za občasného promíchání necháme cca 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Nakonec dochutíme solí, bílým vinným octem a cukrem.
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dcl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme…
více o Vanilkový dort se skořicí
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto…
více o Houstičky z domácí pekárny
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem