lžíce
cukr krupice
pokud jsou sladká jablka, tak méně
Postup přípravy receptu
Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo.
Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr do světle hnědé medové konzistence. Na karamel dáme nakrájenou cibuli, přidáme kachní sádlo, začneme míchat a cibuli necháme zesklovatět.
Přidáme zelí a dobře promícháme. Chvíli restujeme, zastříkneme červeným vínem a necháme odpařit.
Vložíme jablka, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Dobře promícháme. Přikryjeme poklicí, ztlumíme plamen a za občasného promíchání necháme cca 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Nakonec dochutíme solí, bílým vinným octem a cukrem.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort