Červené zelí na karamelu s jablky

3.36

hodnoceno: 11
Příprava: 60 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      ml červené víno
    • 100
      g šalotka nebo cibule
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 600
      g červené zelí
    • 3
      ks jablka
    • 2
      lžíce kachní sádlo
    • 4
      lžíce cukr krupice pokud jsou sladká jablka, tak méně

Postup přípravy receptu

  • Zelí nakrouháme na tenké nudličky, cibuli nakrájíme, jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  • Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr do světle hnědé medové konzistence. Na karamel dáme nakrájenou cibuli, přidáme kachní sádlo, začneme míchat a cibuli necháme zesklovatět.
  • Přidáme zelí a dobře promícháme. Chvíli restujeme, zastříkneme červeným vínem a necháme odpařit.
  • Vložíme jablka, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Dobře promícháme. Přikryjeme poklicí, ztlumíme plamen a za občasného promíchání necháme cca 10 minut dusit ve vlastní šťávě. Nakonec dochutíme solí, bílým vinným octem a cukrem.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.