Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou mouku, cukr, vejce, špetku soli, ohřáté mléko a kvásek. Vše vypracujeme v hladké těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto na pomoučeném stole vyválíme na placku cca 1 cm vysokou. Nakrájíme na přiměřené čtverečky, do kterých do středu umístíme náplň a vytvoříme uzlíček. Klademe na vymazaný plech, každou buchtu pomažeme sádlem. Buchty pečeme při teplotě 160 stupňů asi 30 až 35 minut dozlatova. Na náplň tvaroh smícháme vejcem, cukrem a rumem. Povidla rozředíme rumem. Upečené buchty rozdělíme na talíř a pocukrujeme.
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
1. Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a…
více o Zapečené brambory s nádivkou
Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190°C. Maslo našľaháme s cukrom do peny,…
více o Vanilkový pohár s jahodami