Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou mouku, cukr, vejce, špetku soli, ohřáté mléko a kvásek. Vše vypracujeme v hladké těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto na pomoučeném stole vyválíme na placku cca 1 cm vysokou. Nakrájíme na přiměřené čtverečky, do kterých do středu umístíme náplň a vytvoříme uzlíček. Klademe na vymazaný plech, každou buchtu pomažeme sádlem. Buchty pečeme při teplotě 160 stupňů asi 30 až 35 minut dozlatova. Na náplň tvaroh smícháme vejcem, cukrem a rumem. Povidla rozředíme rumem. Upečené buchty rozdělíme na talíř a pocukrujeme.
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci