České buchty s povidly a tvarohem

3.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g máslo
    • sůl
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 1
      dl hnědý rum
    • 1
      ks droždí
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks povidla
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si kvásek z droždí, cukru a vlažného mléka. V rendlíku ohřejeme mléko a máslo. Do misky nasypeme hladkou mouku, cukr, vejce, špetku soli, ohřáté mléko a kvásek. Vše vypracujeme v hladké těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto na pomoučeném stole vyválíme na placku cca 1 cm vysokou. Nakrájíme na přiměřené čtverečky, do kterých do středu umístíme náplň a vytvoříme uzlíček. Klademe na vymazaný plech, každou buchtu pomažeme sádlem. Buchty pečeme při teplotě 160 stupňů asi 30 až 35 minut dozlatova. Na náplň tvaroh smícháme vejcem, cukrem a rumem. Povidla rozředíme rumem. Upečené buchty rozdělíme na talíř a pocukrujeme.
Zařazení: Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.