České kynuté buchty

2.29

hodnoceno: 7
Příprava: 150 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • 0,5
      lžička sůl
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 0,5
      balíček vanilkový cukr
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      balíček sušené droždí na 0,5 kg mouky
    • 4
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
  • Tvarohovou náplň si připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.
  • Náplň: cca 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce, 1 vejce, 3 lžičky vanilkového pudinkového prášku, cukr krupice podle chuti.
  • Žloutek, tvaroh a pudinkový prášek si rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh.
  • Dobře vykynuté těsto si rozdělíme na velké kousky, podle toho, jak chceme mít velké buchty. Těsto si podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem, aby se k sobě nepřilepily. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře.
  • Já jsem je dávala do pekáčku 29x17 cm. Určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 5 minut a potom snížíme na 150–160 stupňů. Během pečení můžeme navrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30–35 minut.
  • Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: