Uvaříme těstoviny tzv. na skus, scedíme. Do připravené misky si nakrájíme šunku, kečup, cibuli, prolisujeme čenek, osolíme, okořeníme – např. grilovacím kořením, ale záleží na vás.
Do další misky nalijeme smetanu a přidáme natrouhaný eidam.
Do připravené zapékací misky damá vrstvu těstovin, vrstvu směsi se šunkou – to opakujeme až do poslední vrstvy těstovin. Nakonec zalijeme smetanou se sýrem.
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater