
3.38
Do hrnce dáme 1 lžíci sádla a zpěníme si na něm cibulku nakrájenou najemno s vymačkaným česnekem a na kostičky… více o Břeclavská česnečka
Do hrnce dáme vařit vodu. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, dáme je vařit a přidáme kostku masoxu. Mezitím… více o Česnečka – vyprošťovák
Ve vývaru uvaříme na kostičky nakrájené brambory. Vývar můžeme použít i v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový… více o Klasická česnečka
Brokolice je oblíbená zelenina plná vitaminů a antioxidantů, ale často se stává, že její… Celý článek
Ještě nevíte, co upéct sladkého na víkend? My víme! Vybrali jsme pro vás tři recepty, které… Celý článek
Škrob je běžnou součástí výživy, najdete ho v mnoha různých potravinách, a kdo často vaří,… Celý článek
Cukrář Josef Maršálek, který s herečkou Terezou Bebarovou provází pořadem České televize… Celý článek
Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli, přidáme tatarku, pažitku, osolíme, opepříme. Dochutíme citrónem. Podáváme na… více o Pomazánka z krabích tyčinek
Těsto: v troše mléka a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změkklému máslu, vejci, cukru,… více o Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
Do velké mísy prosijeme mouku, postupně do ní vmícháme vejce. Přidáme podmáslí, vodu a sůl a vymícháme hladké těsto,… více o Křehké lívance z podmáslí
Chřest slijeme a (bez nálevu) dáme vařit. Jakmile voda začne vřít, vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Na pánvi na plném… více o Kuřecí prsíčka s chřestem v nivovém župánku
Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky - jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto… více o Litá bublanina
Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, přidáme koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší… více o Zelňačka od Kewa
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko s máslem nebo sádlem, přidáme mouku, cukr a rozdrobíme půl balíčku droždí.… více o Kynuté knedlíky – univerzální těsto
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na… více o Květáková polévka s mrkví
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na… více o Výborné hrníčkové knedlíky
Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající… více o Pravý ukrajinský boršč
1. Uvařenou nebo upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na pláky nebo klínky. 2. Česnek utřete a promíchejte s olivovým… více o Řepa s balkánským sýrem Hany Michopulu
Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s 3 lžícemi moučkového cukru. Po zašlehání cukru vmícháme polohrubou… více o Banánovo - čokoládové řezy