Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků), půlku kostky masoxu, trošku vegety, pokud máte sušené plátky česneku - asi 1 lžíce (příliš neochutí ale vypadá to lépe ;) Nechejte vařit a oloupejte brambory, nakrájejte na nudličky (cca 25x5 mm) a dobře properte, aby vám nezašpinily polévku a nevznikl škrobový šum a nastrouhejte sýr. Nasypte nudličky do hrnce, během vaření brambor přidejte tekuté koření (do téhle česnečky patří jako nikam jinam). Vařte, dokud nebudou brambůrky podle vašeho gusta. Nezapomeňte na dno talíře dát najemno nastrouhaný eidam a do ďolíčku vložte vejce a čestvý chléb to doladí do dokonalosti.
Česnečka je silná, masová a chlebem a pivem to bude jistě vaše eso v rukávu. U mě to sklidilo úspěch dokonce po sobě umyl nádobí :D, tak napište, jak jste uspěly.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky