Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků), půlku kostky masoxu, trošku vegety, pokud máte sušené plátky česneku - asi 1 lžíce (příliš neochutí ale vypadá to lépe ;) Nechejte vařit a oloupejte brambory, nakrájejte na nudličky (cca 25x5 mm) a dobře properte, aby vám nezašpinily polévku a nevznikl škrobový šum a nastrouhejte sýr. Nasypte nudličky do hrnce, během vaření brambor přidejte tekuté koření (do téhle česnečky patří jako nikam jinam). Vařte, dokud nebudou brambůrky podle vašeho gusta. Nezapomeňte na dno talíře dát najemno nastrouhaný eidam a do ďolíčku vložte vejce a čestvý chléb to doladí do dokonalosti.
Česnečka je silná, masová a chlebem a pivem to bude jistě vaše eso v rukávu. U mě to sklidilo úspěch dokonce po sobě umyl nádobí :D, tak napište, jak jste uspěly.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky