Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků), půlku kostky masoxu, trošku vegety, pokud máte sušené plátky česneku - asi 1 lžíce (příliš neochutí ale vypadá to lépe ;) Nechejte vařit a oloupejte brambory, nakrájejte na nudličky (cca 25x5 mm) a dobře properte, aby vám nezašpinily polévku a nevznikl škrobový šum a nastrouhejte sýr. Nasypte nudličky do hrnce, během vaření brambor přidejte tekuté koření (do téhle česnečky patří jako nikam jinam). Vařte, dokud nebudou brambůrky podle vašeho gusta. Nezapomeňte na dno talíře dát najemno nastrouhaný eidam a do ďolíčku vložte vejce a čestvý chléb to doladí do dokonalosti.
Česnečka je silná, masová a chlebem a pivem to bude jistě vaše eso v rukávu. U mě to sklidilo úspěch dokonce po sobě umyl nádobí :D, tak napište, jak jste uspěly.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví